,

Com instal·lar porters i videoporters accessibles

L’accessibilitat al domicili és cosa de tots. Des del carrer fins a l’interior de l’habitatge hi ha d’haver un itinerari i unes instal·lacions accessibles per a tots. Són especialment importants els elements de la porteria, com ara els porters i videoporters.

Actualment no hi ha un estàndard o normativa que reguli la col·locació accessible d’aquests elements, però el lloc web www.accesibilidad.eu proporciona, a mode de referència, aquestes normes d’instal·lació:

També cal tenir en compte les següents recomanacions:

  • Els porters automàtics se situaran a un costat de la porta, preferentment a la dreta.
  • Els botons sobresortiran del fons, s’han d’accionar per pressió i el seu color ha de contrastar amb el fons i amb la paret.
  • Els botons estaran col·locats de forma ordenada, dels pisos inferiors als superiors i d’esquerra a dreta (lletra o número).

Electro Servei Grup continua treballant, en col·laboració amb FECEMINTE (Federació Catalana d’Empresaris Instal·ladors de Telecomunicacions) per homogeneïtzar els requeriments d’accessibilitat dels porters automàtics i la resta d’elements de l’habitatge.

Si ets administrador de finques, a Electro Servei Grup t’ajudem a adaptar els teus elements de porteria perquè compleixin els requeriments d’accessibilitat. Contacta amb nosaltres a través d’aquest formulari.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.